تحقیقات نشان دهنده این است که وب سایت هایی که سریعترهستند در جذب کاربر ها بهتر عمل می کنند ، کاربرهای میانه خوبی با سایت هایی که سرعت لود انها بالاست ندارند ، بنابراین برای اینکه سایت موفقی داشته باشید باید بهینه سازی های لازم رو بر روی سایتتون انجام بدید. در اینجا می خواهیم شما رو با 5 روش افزایش سایت های دروپال آشنا کنیم.
1. دروپال کش
استفاده از کش خود سیستم دروپال احتمالا راحت ترین راه افزایش کارایی سایت شماست ، هر چند برخی از کاربرهای تازه کار دروپال این گزینه رو فراموش می کنند به خاطر اینکه به صورت پیشفرض غیر فعال هست. برای فعال کردن این گزینه کافیه به بخش "پیکره بندی " گزینه " کارایی" برید و اون رو فعال کنید.
بعد از فعال کردن کش ، دروپال شروع به ذخیره کوئری ها دیتابس در یک جدول خاص کرده ، که این باعث پاسخدهی سریعتر میشه. یک نکته که درباره کش دروپال وجود دارد این هست که ، دروپال کپی هایی از اطلاعات دیتابس شما ایجاد می کند و این کپی ها می تونند با دادههای سایر بخش ها همگام سازی داشته باشند.
شما می تونید با تنظیم گزینه های "حداقل زمان نگهداری" و "زمان انقضاء" و البته "خالی کردن کش" این فرایند رو مدیریت کنید.
در صفحه کارایی دو گزینه دیگه هم وجود داره ، "جمع کردن و فشرده سازی فایل های CSS" و "بهینه سازی فایل های جاوا اسکریپت" فعال کردن این دو گزینه روی سرعت لود سایت تاثیر زیادی دارد. البته فعال کردن این گزینه زمان توسعه و راه اندازی سایت ممکن برای شما دردسرهایی به وجود بیاره ، توصیه میشه این گزینه ها رو بعد از راه اندازی نهایی سایت فعال کنید.
2. افزونه BOOST
یکی دیگه از راههای عالی برای افزایش کارایی سایت استفاده از افزونه boost هست . یکی از بزگترین مزایای این افزونه این هست که شما به راحتی می تونید در هاست های اشتراکی از اون استفاده کنید و شاید یکی از نقاط ضعف این افزونه این باشه که استفاده از اون برای کاربرهای تازه کار مشکل باشه و برای راه اندازی نیاز به تنظیماتی هست.
برای boost شما نیاز به Poormanscron (دروپال 7 جزء هسته است ) ،فعال بودن clean urls و دسترسی به فایل .htaccess و robots.txt دارید.
یک نکته مهم در مورد boost این افزونه تنها برای افزایش کارائی برای کاربرهای مهمان هست. اگر شما سایتی دارید که تعداد زیادی کاربر عضو دارد ، ممکنه راه حل بعدی برای شما بهتر باشه.
3.Memcached
یکی دیگه از راه حل های بهبود کارایی استفاد از Memcached هست ، اما این گزینه برای همه افراد قابل استفاده نیست . اول از همه اینکه روی هاستینگ های اشتراکی قابل استفاده نیست و دوم اینکه برای استفاده از Memcached شما باید قادر به نصب و پیکره بندی اون باشید ، اگر شما توانایی انجام این کار یا دسترسی اون رو ندارید بهتره که از مدیر سیستم بخواهید که این کار رو برای شما انجام بده.
Memcached از سه جزء تشکیل شده : نرم افزار Memcached ، یک افزونه php Memcached و افزونه Drupal Memcached که با همدیگه کار می کنند و باعث فراخوانی سریع تر درخواست های دیتابس میشوند.
یک نکته جالب در مورد استفاده همزمان Memcached و boost که توسط کاربرهای سایت دروپال گزارش شده بود و خودم هم به شخصه امتحان کردم این هست ، استفاده همزمان ازاین دو هیچ مشکلی نداره و یک راه حل مناسب برای سایت هایی است که هم دارای کاربراهای عضو و مهمان هستند.
4.Varnish Cache
یکی دیگر از راه های افزایش سوپرشارژ کارایی سایت های دروپالی استفاده از Varnish Cache هست. وارنیش کش هم مثل Memcached یک نرم افزار اضافی هست که باید روی سرور نصب بشه. وارنیش یک سیستم HTTP reverse proxy کاملا فنی هست ، اگر شما دنبال یک راه حل فوق سریع هستید ، ارزش وقت گذاشتن رو دارد.
بعلاوه برای استفاده از وارنیش کش شما باید از افزونه Varnish HTTP Accelerator Integration استفاده کنید ، وارنیش نسبت به آپاچی بسیار سریعتر عمل کرده و اون طوری که توی صفحه افزونه هم نوشته شده حدود 3000 پیچ ویو در ثانیه !
برای استفاده از وارنیش شما نیاز دارید که از دروپال 7 .و برای دروپال 6 هم باید از نسخه PressFlow استفاده کنید.
5.MongoDB
راه حل دیگه که در کنار کش برای افزایش کارایی دروپال وجود داره استفاده از MongoDB هست. مانگودیبی به جای اینک همانند پایگاه های دادههای رابطهای کلاسیک دادهها را در جداول ذخیره کند، دادههای ساختاریافته را در اسنادی با قالبی شبیه به جیسون (مانگودیبی این قالب را بیسون(BSON) مینامد) ذخیرهسازی می کند، و بدین ترتیب یکپارچهسازی دادهها را در برخی اقسام برنامههای کاربردی آسانتر و سریعتر می کند.
نکته پایانی
شاید متوجه این نکته شده باشید که افزایش سرعت مجانی نیست و هزینه هایی رو برای شما داره ، اگر شما سروری از خودتون ندارید یا اینکه مدیر سرور اختصاصی داشته باشید شما نیازه به زمان و هزینه برای انجام بهینه سازی های خودتون دارید. و نکته اخر اینکه همیشه از کش دروپال استفاده کنید و اگر تاثیر لازم رو برای شما نداشت از افزنه boost استفاده کنید.
APC
نوشته شده توسط @author_name در @date
APC
یکی دیگه از سیستم های کشینگ برای دروپال apc یا همون alternative php cache هست که برای سایت هایی که تعداد زیادی ماژول دارن بسیار مناسبه روش کارش به این صورت هست که php یه زبون اسکریپتی هست و برای اجرا خط خط خونده میشه و توسط مفسر کامپایل میشه apc این اجازرو میده که اسکریپت های php شما از قبل داخل رم کش بشن و زمان نیاز کامپایل دوباره فراخونی بشن.
ممنون
نوشته شده توسط @author_name در @date
ممنون
ممنون
کدوم روشها رو میشه بطور هم زمان استفاده کرد روی سرور مجازی؟
@#2 هر 5 روش رو میتونید هم
نوشته شده توسط @author_name در @date
In reply to ممنون by farhad (تایید نشده)
پیوند ثابت@#2 هر 5 روش رو میتونید هم
@#2 هر 5 روش رو میتونید هم زمان استفاده کنید
هاست اشتراكي براي سايت هاي پر ترافيك
نوشته شده توسط @author_name در @date
هاست اشتراكي براي سايت هاي پر ترافيك
با سلام و ضمن تشكر
من سايتي دارم كه از وب سرور litespeed استفاده مي كند. و از هاست اشتراكي ويژه سايت هاي پرترافيك استفاده مي كند .
آيا به غير راه اول ( دراپال كش ) نياز به اقدام خاص ديگري است ؟
كدام يك از 4 راه حل ديگر براي اين سايت مفيد است ؟
@#3 مسلما همه روش ها میتونه
نوشته شده توسط @author_name در @date
In reply to هاست اشتراكي براي سايت هاي پر ترافيك by vmd111 (تایید نشده)
پیوند ثابت@#3 مسلما همه روش ها میتونه
@#3 مسلما همه روش ها میتونه به شما کمک کنه. بستگی به این داره که آبا از سرعت سایتتون راضی هستید یا نه.
این نکته فقط قابل بررسی ایست که سایت های پرترافیک معمولا به کش سرور هم نیاز دارند
سرعت سايت الان خوب است.
نوشته شده توسط @author_name در @date
سرعت سايت الان خوب است.
سرعت سايت ظاهرا خوب است .
چون هاست اشتراكي است خيلي از موضوعات مثل Memcached و Varnish Cache را انجام نمي دهند.
اما در مورد عملكرد BOOST با توجه به وب سرور litespeed كه سرعت پاسخگوي خوبي دارد يك مقدار مردد هستم .
- آيا نمونه تجربه استفاده از BOOST را در وب سرور litespeed داريد ؟ تا بتوانم از تجربه شما در تاثير آن بر سرعت بارگزاري سايت استفاده نمايم .
با تشكر
fh ja;v
@#4 متاسفانه من با litespeed
نوشته شده توسط @author_name در @date
In reply to سرعت سايت الان خوب است. by vmd111 (تایید نشده)
پیوند ثابت@#4 متاسفانه من با litespeed
@#4 متاسفانه من با litespeed کار نکرده ام اما از nginx و apache استفاده کردم. بهتره برای اینکه مطمئن بشید boost با litespeed مشکلی نداره به صفحه ماژول boost سری بزنید
جدای از بحثهای بالا من یکبار
نوشته شده توسط @author_name در @date
جدای از بحثهای بالا من یکبار
جدای از بحثهای بالا من یکبار بعد از کندی سایتم دیتابیس اون رو repair کردم و سرعت بعدش بصورت محسوسی بهتر شد. صددرصد مطمئن نیستم بخاطر همین بود باشه اما بخاطر خطایی که توی log error توی direct admin بود حدس زدم از ارتباطهای شکسته table ها باشه
بله خیلی ها optimize کردن
نوشته شده توسط @author_name در @date
In reply to جدای از بحثهای بالا من یکبار by محمد (تایید نشده)
پیوند ثابتبله خیلی ها optimize کردن
بله خیلی ها optimize کردن دیتابیس رو در افزایش سرعت دروپال موثر دونستند. حتی ماژولی هم در این زمینه وجود داره