سلام. امروز در جال گشتزنی در سایت drupalcms بودم که دیدم یکی از پست های قدیمی که من برای اولین بارها در اون سوال پرسیده بودم دوباره فعال شده. وقتی مطلب رو خوندم هم کمی خجالت کشیدم هم اینکه کمی خوشحال شدم و دوباره به من یادآوری شد که باید برای دانستن بیشتر تلاش کنم و برای گسترش داشته هام صبور باشم. نمیخوام بحث رو زیاد احساسی کنم. همین باعث شد به ذهنم برسه که اون روزها من چه چیزهایی رو نمیدوستم که باعث میشد سوالاتی خیلی ابتدایی بپرسم؟ از اونجایی که باید از اشتباهتمون درس بگیریم و اونها رو دوباره تکرار نکنیم (اصلا فکر نکنید منظورم سیاسی هستا) فکر کردم یک راهنما در این مورد بنویسم.
یکی از مشکلاتی که برای خیلی از کسانی که تازه با دروپال آشنا میشند به وجود میاد اینه که نمیدونن دنبال چی بگردن یا از کجا شروع کنند. امیدوارم این مقاله در نهایت به اونها کمک کنه.
1- توقعات خودتون رو بشناسید:
این شاید شایع ترین مشکلی باشه که باهاش مواجه هستیم. خیلی مواقع با این سوال مواجه میشیم که آیا دروپال میتونه این کار رو انجام بده؟ یا اصلا دروپال برای اینکار زیادی پیچیده نیست؟ که معمولا به یک احساس سرخوردگی منجر میشه. برای جلوگیری از این احساس باید بدونید تعریف طراحی وب چیه؟ دروپال چه قابلیت هایی به شما میده؟ و اصولا چه کارهایی در وب قابل انجامه. جواب این سوال رو با جستجو میتونید پیدا کنید. برای مقایسه هم میتونید یک مطلب رو که قبلا در همین سایت نوشته شده رو مطالعه کنید.
2- از جستجو نترسید:
متاسفانه خیلی از کسانی که در دنیای IT تحصیل میکنند یا حتی فارغ التحصیل شدند هنوز نمیتونن به درستی از گوگل یا هر موتور جستجوی دیگه استفاده کنند. هنوز میترسن که مشکلات رو به زبان انگلیسی جستجو کنند. من به شخصه قول میدم که معمولا مشکلات در 99 درصد موارد با جستجو حل میشه. اگر شما با خطایی مواجه شدید کافیه که خطا رو در گوگل کپی کنید و اون رو جستجو کنید. اگر نمیدونید خطاها کجا هستند در دروپال 7 به مسیر زیر برید.
admin/reports/dblog
3- راهنماها رو بخونید:
وقتی یک ماژول رو نصب میکنید اول از همه و قبل از پرسیدن هر سوالی فایل README موجود در فولدر ماژول رو بخونید. و اگر این فایل موجود نبود به صفحه ماژول برید و ببینید که هیچ راهنمای خاصی در متن ماژول وجود نداره؟. بعضی اوقات هم در ستون سمت راست و در زیر عنوان Resources میتونید لینک Read Documentation رو پیدا کنید.
4- Issue بزنید:
اگر در کار با یک ماژول خاص مشکل دارید و یا نمیتونید مشکلتون رو در گوگل پیدا کنید حتما به صفحه issue های هر ماژول برید و بعد از جستجو در اونها و چنانچه مشکلتون رو قبلا کسی نپرسیده بود یک issue بزنید. مثلا برای مشاهده issue های ماژول views به مسیر زیر برید. https://drupal.org/project/issues/views?status=All&categories=All
5- در سایت های فارسی جستجو کنید:
اگر هیچ کدام از روش های بالا برای شما نتیجه دلخواه رو به همراه نداشت اون وقت در سایت های فارسی جستجو کنید و تاپیک جدیدی برای این منظور باز کنید.
6- از باتجربه تر ها بپرسید:
اگر هیچ کدوم از روش های بالا شما رو به نتیجه دلخواه نرسوند به کسانی که فکر میکنید در دروپال میتونند به شما کمک کنند مستقیما ایمیل بزنید. حتما در ایمیل خودتون مشکل رو کامل توضیح بدید. issue هایی که برای این منظور در سایت دروپال و سایت های فارسی پشتیبانی دروپال باز کردید رو لینک کنید و صبور باشید تا اون شخص در فرصت آزادش بتونه بررسی کنه و به شما کمک کنه.
7- نکات جدید رو به خاطر بسپارید:
این نکته رو برای خودتون جا بندازید که پرسیدن سوالی که یکبار جوابش رو فهمیدید خیلی غیرحرفه ایست. از نکاتی که یاد میگیرید، درس بگیرید و نزارید یک مشکل دو بار شما رو به دام بندازه.
8- گذشته خودتون رو فراموش نکنید:
بعد از چند وقت که مراحل بالا رو طی کنید و تجربه کافی رو به دست بیارید معمولا در مرحله 3 به پاسخ میرسید و دیگه به مراحل دیگه نیازی نخواهد بود. اون وقت شما یک با تجربه خواهید بود. یادتون بمونه که شما هم یک روز مبتدی بودید و با مبتدیان با احترام و صبر برخورد کنید.