مصاحبه با درایس بوئیتارت - قسمت اول

By عرفان بناکار, 12 مارس, 2013

درایس بوئیتارت خالق دروپال است. چند هفته پیش با مجله اینترنتی کامپیوتر ورد (Computer World) یک مصاحبه انجام داده. من این مصاحبه رو خیلی جالب دیدم. گفتم شاید بد نباشه اون رو با هم بررسی کنیم. بیشتر این مصاحبه به دروپال 8 و رویاهای درایس در مورد اون معطوفه. با هم متن مصاحبه رو میخونیم. این اولین قسمت از این مصاحبه است. قسمت های بعدی را به زودی منتشر خواهیم کرد.

قسمت اول:

پروژه متن باز دروپال 8 جسورانه ترین پروژه تا به امروز خواهد بود. این رو درایس بوئیتارت خالق دروپال گفته است. دروپال 8 آخر امسال ( به میلادی) یا هر وقت که حاضر بشه معرفی میشه. این ورژن دارای ویژگی های برجسته ای در پشت صحنه است. مثل استفاده از فریم ورک Symphony2.

 

درایس بنیانگذار acquia اهداف جاه طلبانه ای برای دروپال دارد. همینطور که روند توسعه دروپال ادامه پیدا میکند دروپال از یک سیستم مدیریت محتوا بودن به سمت یک پلتفرم جامع وب برای ارگان هایی که میخواهند سرویس های مبتنی بر وب ( داخل سازمان و خارج سازمان) داشته باشند حرکت میکند.

این پلتفرم شامل وب سایت اصلی سازمان، تا شبکه‌های داخلی و سایت‌های کوچک‌تر سازمان که فقط برای مناسبت‌های مختلف راه اندازی می‌شوند و ابزار مبتنی بر وب داخل سازمان میشود.

به تقل از درایس: 10 سال پیش اکثر سازمان ها فقط یک وب سایت داشتند یا هیچ وب سایتی نداشتند.

اما امروزه اکثر ارگان ها ده‌ها وب سایت دارند. ما مشتریانی داریم که بیش از 800 سایت دروپالی راه اندازی کردند. یا یکی دیگه که هزاران سایت دروپالی دارد. خیلی غیر عادی نیست حتی توی کمپانی کوچکی مثل آکوئیا ما 30 تا وب سایت داریم. شبکه‌های داخلی،‌.وب سایت اصلی و وب سایت‌هایی که برای معرفی مناسبت‌های خاصی ایجاد میکنیم.

اینطور که درایس میگه اکثر ارگان ها برای نیازهای متفاوت وب سایت‌های متفاوتی ایجاد میکنند که در نهایت به علت تفاوت نیازهای هر وب سایت با مشکل مواجه شدن با چند پلتفرم متفاوت روبرو میشوند.

خیلی از ارگان هایی که به آن‌ها مشاوره میدهیم توی یک منجلاب بزرگ گیر کردند تا جایی که حتی 12 پلتفرم مختلف برای سرویس دهی به 100 ها وب سایت مختلفشون دارند. بعضی‌ها با جاوا و بعضی‌ها با PHP و بعضی با .net

نیاز بازار ساده سازی کل این روند در سیستم‌های جدید است.

به دنیای دروپال خوش آمدید. درایس این نکته را یکی از نقاط قوت دروپال میداند که شما میتوانید روی یک هسته چندین و چند وبسایت با نیازهای مختلف بسازید که حتی ممکن است با یکدیگر تفاوت‌های بنیادی داشته باشند. یکی از نکات خیلی خوب در این رابطه روند رشد «توزیع‌های دروپالی» است. ورژن های دوباره بسته بندی شده دروپال که بعد از نصب بدون نیاز به هیچ تنظیمی (Out Of The Box) به یک نیاز خاص در یک بخش پاسخگو هستند.

برای مثالaGov یک توزیع دروپال که توسط گروه توسعه PreviousNext برای ارائه یک راهکار جامع برای دپارتمان های دولتی استرالیا و دیگر ارگان ها توسعه داده میشود.

این روند تضمین کننده این مسأله است که همه وب سایت‌های دولتی استرالیا با استانداردهای ارائه شده توسط دفتر مدیریت اطلاعات دولت استرالیا همخوانی داشته باشند. مثلاً این دفتر یک سری نکات اجباری برای وب سایت‌های اتحادیه ای تعیین میکند. مثل رعایت نکات مربوط به معلولین در وب سایت ها.

درایس بوئیتارت: ما هر روز با ارگان های بیشتر و بیشتری مواجه می‌شویم که خواهان استاندارد سازی بر مبنای پلتفرم دروپال هستند.

این کار دارای بازدهی بالایی است. چون هیچ حق مالکیتی برای دروپال نباید پرداخت شود و همچنین به جای استخدام و آموزش مهندسین مختلفی که توانایی‌های متفاوتی دارند شما میتوانید یک تیم دروپالی تشکیل دهید که از همه وب سایت‌های شما نگه داری کنند.

درایس همچنین مثالی از کمپانی دارویی چند ملیتی pfizer نام برد که از دروپال برای پلتفرم وب خودش استفاده کرده.

توزیع‌های دروپالی یکی از بخش‌های کلیدی در رقابت با کمپانی هایی هستند که محصولات مالکیتی مبتی بر وب ارائه میکنند. مثل Adobe. بوئیتارت گفته است که یکی از مشکلاتی که دروپال با آن مواجه هست این است که ادوبی و sitecore میتونند راهکاری جامع و همه فن حریف را بدون نیاز به هیچ تنظیمی (Out Of The Box) ارائه میکند.

درایس بوئیتارت: به نظر من آن‌ها راهکار میفروشند. دروپال یک راهکار بدون نیاز به تنظیم (Out Of The Box) نیست. پلتفرم خیلی خوب و جامعی برای ساخت چیزهای مختلف است.اما تفاوت ادوبی این است که برای هر مشکلی راهکاری ارائه میکند. اونها چیزهایی که برای جوابگویی به یک مشکل خاص لازم است را توی یک پکیج قرار میدهند و در بازار به زبان تجاری برای محصولشون تبلیغ میکنند نه مثل یک توسعه‌دهنده وب که اطلاعات خاصی از بازار ندارد.

پایان قسمت اول

منبع: Computerworld

عکس مطلب: آسمان ابری خانه آنها از مصطفی بذری

دسته بندی مطلب